Sådan spiller du Cards Against Humanity

Siden Cards Against Humanity kom ud har det været et meget populært spil, som er blevet solgt i flere millioner eksemplarer. Den store succes skyldes det enkle men geniale koncept i at to spil aldrig er ens. Derudover er det et supersjovt festspil, som bryder grænser med de sætninger der skabes i spillet. Hvis du vil prøve et vulgært og sjovt spil med masser af grin, så er Cards Against Humanity et ”must have” for dig og dine venner/veninder.

Spillet kan købes i form af den amerikanske- eller britiske version, derudover er der en masse udvidelsespakker til spillet, som gør spiloplevelsen endnu mere unik og gør at I kan udvide spillet indenfor de kategorier I synes er sjove – heriblandt ”Geek pack”, ”Sci-fi pack”, ”Weed pack”, ”Science pack”, ”Holiday pack”, ”90s nostalgi pack” med flere.

 

Kort forklaring af Cards Against Humanity

Cards Against Humanity er et selskabsspil, som er lige så forfærdeligt og akavet som dig og dine venner. Spillet går i al simpelhed ud på, at én spiller trækker et sort kort, der har et x antal blanke ord/sætninger, de ord/sætninger skal de andre spillere sætte ind med de hvide kort de har på hånden. Det kan også være et spørgsmål spillerne skal besvare med sine hvide kort. Personen der laver den bedste og sjoveste sætning vinder runden.

Køb Cards Against Humanity

 

Sådan spiller man spillet

Nedenfor finder du den komplette guide til hvordan man spiller Cards Against Humanity spillene.

 Alle spillerne starter med 10 hvide kort hver.

Personen som sidst var på toilettet starter som dommer og trækker et sort kort

Nu skal alle spillerne fuldføre sætningen/spørgsmålet med de hvide kort de har på hånden. (Dommeren spiller ikke, men vælger det sjoveste kort)

Vinderen får det sorte kort som point kort, og der starter en ny runde med en ny dommer.

Når den nye runde starter, skal du trække de antal kort, du lagde ned i sidste runde, mellem 1-3 kort.

I kan enten vælge at spille i en bestemt tidsperiode, eller indtil i synes i har spillet nok. Det er personen som har flest sorte kort til sidst, som er vinderen af spillet.

 

Alternative regler i Cards Against Humanity

Da det er meningen at Cards Against Humanity skal kunne spilles mange gange, så er der nogle alternative regler som man kan bruge – dette gør både spillet nyt og sjov på en anden måde. Nedenfor er der listet nogle af de alternative metoder man kan spille spillet med, du er selvfølgelig også velkommen til at finde på dine egne regler og måde at spille på! Reglerne nedenfor kan spilles alene eller kombineres sammen med andre, bare husk at aftale hvilke regler i spiller med inden spillet starter.

 

Gambling

Har du flere gode kort på hånden? – Hvis i spiller med gambling reglen, så kan du satse dine sorte kort for at få lov til at spille ekstra hvide kort. Dette betyder at du satser de(t) point du har fra tidligere runder, for at få lov til at spille et ekstra kort fra din hånd. Vinder du med et af dine kort får du lov til at beholde dit point fra tidligere og du får det nye point. Vælger dommeren ingen af dine kort, så taber du dit point kort du har gamblet med – personen som vandt runden vinder derfor også det kort du satsede. Så pas på! Du kan ende med at tabe alle dine point, eller du kan vinde endnu nemmere!

 

Rando Cardrissian

Hver runde tager i ét tilfældigt hvidt kort fra bunken, det lægger i ind sammen med de andre kort. MEN! Dette kort tilhører den opdigtede spiller Rando Cardrissian, hvis han ender med at vinde spillet kan i vælge en straf i alle skal igennem – dette kan være armbøjninger, et antal tårer (hvis det spilles som drukspil) eller noget helt tredje. Det er kun kreativiteten der sætter grænser for hvad staffen kan være!

 

Udskiftning af kort på hånden

Til enhver tid kan en spiller vælge at udskifte alle de hvide kort han/hun har på hånden, dette koster ét point kort (sort kort). Det kan også være 5 ud af 10 kort han/hun udskifter, det er helt op til personen hvor mange der ønskes udskiftet. Det gør spillet sjovere på den måde at spillerne ikke sidder med kedelige kort på hånden, det handler trods alt om at have det sjovt imens man spiller.

 

Top tre

Hvis i er en stor gruppe som spiller, kan det være en idé at give de tre bedste svar point. Så det bedste svar får 3 point, nummer to får 2 point og nummer tre får 1 point. Dette gør at der uddeles flere point når i er en stor gruppe, hvilket giver mere konkurrence – selvom runderne tager lang tid.

 

Farvel kort czar

I stedet for der er én spiller som er dommer hver runde, kan spillet blive lavet om til et demokrati. Det betyder at der i stedet for bliver stemt om hvilket kort der er det bedste, på den måde spiller alle med i alle runder. I kan eventuelt også spille halvdelen af spillet på normal vis og derefter spille det uden en dommer.

 

Jeg har aldrig

For at kombinere Cards Against Humanity med en måde at lære dine venner/nye bekendtskaber at kende, kan man spille Jeg har aldrig samtidig. Det kan gøres ved at hver gang en person bliver nød til at kassere et kort, fordi de ikke forstår kortet – skal de komme med en sjov/pinlig erkendelse de har gjort på et tidspunkt.

 

Drukregler

Hvis Cards Against Humanity spilles i kombination af før-fest, hyggeaften eller noget tredje, hvor der konsumeres drinks kan det være sjovt at blande det med nogle drukregler. Dette kan blandt andet være at hver gang man vinder en runde må man give x antal tårer ud. Hver gang at man taber en runde skal man tage x antal tårer. Dommeren må give et antal tårer ud hver runde, når runden starter.

Reglerne ovenfor er eksempler på hvordan man kan spille Cards Against Humanity anderledes end de originale regler. Der er mange måder at gøre det på, så vær kreativ og kombiner ovenstående regler sammen med dine egne og få en uforglemmelig sjov og grænseoverskridende aften med din omgangskreds.

Køb Cards Against Humanity

/* ]]> */